П'ять обставин за яких Фарматекс допоможе спати спокійно

П'ять обставин за яких Фарматекс допоможе спати спокійно

«Кожен вибирає по собі»... Список класика щодо вибору для себе з упевненістю можна доповнити і методом контрацепції. У кожного є свої переваги, обумовлені великою кількістю чинників і причин - надійністю партнера, регулярністю статевого життя, стану здоров'я. Безумовно, ми намагаємося підібрати спосіб контрацепції таким чином, щоб він виправдовував наші очікування і був зручний у застосуванні. Проте життєві обставини змінюються, і іноді навіть перехід з одного гормонального контрацептивного препарату на інший істотно знижує ефективність методу контрацепції.

Виникає дилема: що ж робити в таких випадках? Не міняти препарат - не можна (є медичні показання, не підходить попередній, доктор рекомендував більш сучасний або відповідний за станом здоров'я метод і т.д.), а під час зміни - тимчасово знижується контрацептивний ефект. Сучасній людині, для якого сексуальне здоров'я є невід'ємним елементом життя, навряд чи можна рекомендувати стриманість як основний метод запобігання небажаній вагітності. Безумовно, вихід із ситуації є: під час зміни методу контрацепції необхідно лише застосувати додаткові запобіжні заходи, які забезпечать ефективний захист в момент «переходу» з препарату на препарат і адаптації організму до нового засобу. До цих заходів відноситься використання додаткового методу захисту - спермициду, або речовини, що перешкоджає заплідненню яйцеклітини і руйнує сперматозоїд. Один з найбільш ефективних сперміцидів, що є в Україні - це препарат Фарматекс (діюча речовина - хлорид бензалконію). Таблетки і капсули Фарматекс є незамінними у наступних випадках:

  1. Ви вперше почали використовувати гормональну контрацепцію. Слід пам'ятати, що до настання повноцінного контрацептивного ефекту будь-якого протизаплідного засобу повинно пройти два тижні від моменту його першого застосування - саме за такий час в крові досягається необхідна концентрація препарату. Відповідно, протягом цих 2 тижнів в якості додаткового методу захисту рекомендується використовувати Фарматекс.
  2. Ви забули прийняти таблетку контрацептивного препарату, які приймаються щодня, і бажано - в один і той же час. Бувають випадки, коли таблетку забувають прийняти навіть протягом не одного, а декількох днів (наприклад, забувши взяти з собою упаковку при від'їзді у відрядження). У цьому випадку ефективної «підстраховуванням» для Вас також буде хімічний метод контрацепції - Фарматекс.
  3. Ви почали застосовувати таблетки або гормональний пластир не з першого дня циклу, як рекомендується інструкцією. Природно, що початок прийому гормональної контрацепції, особливо перші дні її застосування, коли концентрація препаратів в крові ще недостатня для забезпечення надійного протизаплідного ефекту, може цілком припасти на «небезпечні» дні. Тому краще в такому випадку застосовувати Фарматекс протягом перших 7 днів прийому таблеток.
  4. Ви перейшли з одного гормонального препарату на інший, наприклад, з комбінованого орального контрацептиву (таблетки) на пластир. У цьому випадку неможливо спрогнозувати, до яких змін у Вашому організмі приведуть коливання гормонів, що спостерігаються протягом перших днів після подібних переходів, а тому краще застосувати додатковий метод контрацепції. У цих випадках Фарматекс застосовується також протягом перших 7 днів після заміни одного препарату на інший.
  5. Ви застосовували антибіотики (рифампіцин, ампіцилін) або інші препарати (фенітоїн, карбамазепін, фенобарбітал), які знижують ефективність гормональних контрацептивів (в інструкції до кожного подібного препарату прописаний детальний перелік лікарських засобів і комбінацій, що знижують ефективність контрацепції і впливу на протизаплідні таблетки). У цьому випадку протягом усього циклу, в якому було розпочато застосування таких лікарських засобів, слід застосовувати Фарматекс як додатковий метод захисту.

Як правило, самі виробники гормональних контрацептивів в інструкціях до препаратів описують подібні ситуації, прописуючи необхідність додаткового захисту від небажаної вагітності у випадках, коли ефективність цих засобів може знижуватися. Знання простих правил того, в яких випадках і протягом якого часу може знадобитися такий захист, а також використання ефективних сучасних лікарських засобів, її забезпечують, - таких, як препарат Фарматекс, діюча речовина якого, бензаконія хлорид, є одним з самих високоефективних спермицидів - дозволить захиститися від небажаної вагітності і уникнути неприємних сюрпризів навіть у найскладніших ситуаціях.

Цей сайт використовує cookies для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookies Якщо вам необхідна додаткова інформація, будь-ласка, ознайомтесь з умовами використання сайту та політикою про конфіденційність.
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.